8 Ağustos 2012 Çarşamba

dağıttınız, tükettiniz beni fisher ailesi.



sadece bir dizinin finalinin ya da filmin sonunun kalp atışlarımı hızlandırıp tüylerimi diken diken edebildiği bir dünya. tam burada sia’dan breathe me (çok tatlı bir insan olduğumdan spoiler içeren videonun linkini vermedim) çalmaya başlayacak. 
ve artık  o şarkıyı kalp atışlarım hızlanmadan dinleyemeyeceğim sanırım. gerçekten o kadar uzun zamandan sonra ilk kez bu kadar iyi bir final izledim. teşekkürler alan ball. 
ya şuan bunları buraya yazıyor olmam saçma gelebilir ama gelmesin mümkünse çünkü bi kaç anonim istedi. istemeselerdi de yazıcaktım o ayrı konu. 

gerçekten öyle bir dizi yok arkadaşlar ya. adeta senin oluyor dizi. dizi sen oluyorsun. karakterlerden birini kendinle özleştirmek gibi basit bir şeyden bahsetmiyorum. 
bacak tüylerim diken diken oldu. bacak tüylerim diyorum ya. daha önce bunu kimse başaramamıştı. şimdi biraz ağır bakıcam olaya. ekran kararıyor mesela bitti dizi. kalıyorsun böyle. kalbin o kadar hızlı atıyor ki. ve bin farlı şey düşünüyorsun. bi ağlayacak gibi oluyorsun sonra geçiyor. ama bi farklı bi tuhaf oluyorsun böyle boğazında ne kadar yutkunsanda gitmeyen bi yumrunun oluşu gibi bi duygu. ama geçici. şöyle ki her aklına gelişinde bölüm ya da dizi biraz daha sadeleşmiş olarak hep aynı duygular içine giriyorsun. 

sadece bi dizi lan ne kadar tantana yaptı bu gerizekalı gibi şeyler söyleyebilirsiniz ama bakın ben diyorum ki kendinizi sorgulamanızı sağlıyor. karakterlerden biri yerine koydurtmuyor kendinizi. hayatınıza farklı yönlerden bakmanızı sağlıyor. orada dönen olaylaların sizinle uzaktan yakından bir ilgisi yok gibi görünüyor ama aslında tamamen aynı şeyleri yaşıyor oluyorsunuz. aslında herkes aynı şeyleri yaşıyor. hepsinden öte hayatınızı yaşamaya değer hale getirdiniz mi gibi bir klişe soru yöneltiyor size. ne kadar klişe olursa olsun her zaman iş yapar ki bu şekilde düzenlenip, şekil verilip, eklemeler yapılmış hali kesinlikle iş yapar ve yapmış, yaptı.

sizin elinizde olmadan hayatta bir sürü şey başınıza gelir. hiç istemediğiniz, hayal bile edemediğiniz durumlara düşebilirsiniz ama tüm bunların içinden hala kendiniz olarak kendi hayatınızı yaşıyor olarak çıkabilir misiniz.

birileri çok güzel bir iş ortaya çıkarmış. 

birilerinin size söyleyemediği, çekindiği, korktuğu, incinmenizi istemediği için söylemediği şeyleri yüzünüze vuruyor. açık bir şekilde önünüze seriyor.

ve söylemeden geçemeyeceğim. everyone’s waiting. o kadar fazla şeyi özetliyor ki bu iki kelime. 

aslında çok basit bir bölümmüş gibi duruyor çünkü tahmin edebileceğiniz bir şey. ama size finalde anlatmak istediği şeyi tüm sezon ve sezonlar boyunca öyle bir aşılıyor ki anlatmak istediği şeyi görebiliyor, anlayabiliyorsunuz. yani size adeta bir şeyler öğretiyor.  

dediğim gibi birileri ne yaptığını biliyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder