5 Ağustos 2011 Cuma

belki yüz kere izledin ama bu benim 'ilk bölümüyle walking dead' postu atmama engel değil.

dizinin ilk bölümünde gördüğümüz ilk zombi, ne kadar şirin bir kız olduğunu bu haliyle bile anlayabilirsiniz.
adamımız rick küçük şirin kızla konuşmaya çalışsa da şirin kız onu yemek istiyor. ricki bir telaş sarıyor ve sıkıyor kurşunu.
neyse sonra dizi başlıyor. rick bir şerif. işte her zamanki polis-suçlu çatışmasından bir sahne geliyor önümüze. rick burda vuruluyor.
sonra  hastanede açıyor gözlerini. bir halisünasyon görüyor önce sonra yanındaki çiçeğe baktığında bir şeylerin ters gittiğini anlıyor.
üstündeki tüm kabloları çıkartıp ayağa kalkıyor ve hastaneden çıkmaya gidiyor.
etrafta zombiler var tabi..
kilitli olan ve üzerinde dikkat, ölüler var yazan bir kapıdan bir kaç el uzanıyor.
şöyle bir yutkunuyor rick ve atıyor kendini dışarı. dışarısı da pek iç açıcı sayılmaz. yerler can pazarı.
hastanenin avlusundan dışarı çıkıyor ve çimenlerde yürümeye başlıyor. yerde yine bir zombi görüyor sonra. gerçekten ölü gibi duran bir zombi.
sonra zombi hareketleniyor birden. adamın bacak,bağırsak hiçbir şey kalmamış hala insan yiyeceğim diye uğraşıyor.
şaşkın gözlerle zombiyi izliyor rick sonra yoluna devam ediyor ve bir bisiklet buluyor.
hemen evine gidiyor sonra. içeri girer girmez ağzından çıkan ilk kelimeler karısı ve çocuğunun isimleri.
ama cevap alamıyor. çünkü evde kimse yok ve evin hali çok tuhaf.  bunların bir rüya olmasını diliyor sonra.
neyse evden çıkıyor ve suratına bir kürek yiyor. rickin suratına kürekle vuran ise bu sofradaki küçük çocuk. neyseki etrafta zombi olmayan insanlarda var. böylece iki arkadaş buluyor kendine olayları anlıyor,kendine geliyor rick.
dışarıda bir alarm ötmeye başlıyor sonra. ne var ne yok diye bir göz atıyorlar.dışarıda gördükleri zombi ise zencinin karısı. çocuk ağlamaya başlıyor tabi.
sonra bu anne zombi eve doğru yürümeye başlıyor. rick hemen kapıya gidiyor ve delikten bakıyor. 
anne zombide delikten bakmaya çalışıyor tabi. kapıyı açmaya çalışıyor sonra. kapı tokmağı oynadıkça çocuk daha da bir hüzünleniyor.
sabah oluyor. dışarı çıkıyorlar. etrafta dünkü kadar çok zombi yok tabi. kapının önünde bir tanesi onlara doğru geliyor. rick girişiyor zombiye beyzbol sopasıyla.
zombiyi halletiler mi, tamam. rickin evinde gidiyorlar. hemen banyoya. elektrik falan yok şehirde ama rickin evinin bulunduğu yerdeki propan sistemi sayesinde sıcak bir duş keyfi yaşıyorlar.
silahlarını kuşandıktan sonra çıkıyorlar dışarı. ayrılma vakti geliyor çünkü rick karısı ve oğlunu bulmak zorunda.
tellerin arkasında arkadaşı leonu görüyor rick yani zombi leonu. kafasına dayıyor silahı.
ve sıkıyor.
ilerliyor sonra. bir ne görelim hala o yarı vücut zombi debeleniyor çimenlerin üstünde.
sen hala burda mısın yarram? bakışı attıktan sonra sıkıyor beynine bi kurşun.
zenci baba da karısını öldürmeye çalışıyor.  yok tabi kalbi izin vermiyor. sen zombi o yahu karın değil artık sık bi tane diyorsun ama sıkamıyor işte. yazık.
rick burda zombilerle can çekişe dursun rickin karısı lori, rickin arkadaşı shane ile iş pişiriyor. neyseki carl geliyor ve öpüştükleriyle kalıyorlar.
rick de atlantaya giderken aile özlemi gideriyor.
benzini bitiyor sonra. benzin olur umuduyla girdiği bir çiftlik evinde bir at görüyor ve atlıyor üstüne. sonra klasik şu götüntü geliyor ekranlara.
şehrin içine giriyor ve köşeyi döndüğünde gördüğü şey atı şaha kaldırmakla kalmayıp herkese bir siktir çektiriyor.
neyse atlıyor attan yerde sürüne sürüne kaçmaya çalışıyor. tekmeler savuruyor. bir tankın altına giriyor sonra. ama dört bir yandan zombi geliyor. tam, tamam artık bitti buraya kadarmış dediği zaman tankın alt kapağını görüyor ve dalıyor içeri.
içeride de bir zombi var tabi. alıyor silahını hemen zombi uyanıyor sıkıyor beynine bi kurşun. tank bu, o ses nasıl iğrenç bir hale dönüşüyor yankılana yankılana. üst kapaktan dışarı çıkıyor kulaklarının çınlaması dindikten sonra giriyor tanka yeniden.dışarıda zombiler atın bağırsakları ile bir ziyafet çekerken,
 telsizden bir ses duyuyor rick
sonra biraz şaşkın bir mutlu bir rick suratıyla sonra buluyor bölüm.
zaten izlediysen hatırlamışsındır böyle bir tebessüm oluşmuştur suratında ya da ay dur bi yeniden izliyim yeaa demişsindir. eğer izlemediysen tüm bunlardan sonra izlersin zaten. hala duruyo lan, kalk git defol izle hemen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder